вівторок, 10 листопада 2015 р.

11 листопада  - День Пам'яті у Великій Британії

В цей день британці вшановують пам'ять тих, хто загинув у боротьбі за свою країну. В цей день всі британці, і не тільки вони, пришпилюють червоний мак до свого одягу - символ цього свята. Звідки ж пішла така традиція?

Квіткова історія

Історія червоного маку як символу вшанування пам'яті загиблих на війні починається з вірша “В полях Фландрії”, написаного канадським військовим лікарем Джоном Маккреєм. 

У вірші розповідається про червоні маки, що виросли на могилах солдат, яких було поховано на півночі Франції та у Бельгії під час Першої світової Війни. Саме він надихнув американську гуманістку Міону Майкл прикрасити маком свій одяг на знак вшанування пам’яті загиблих солдат.

За кілька днів до припинення війни, пані Майкл почала роздавати квіти маку колишнім військовим службовцям з Асоціації молодих християн у Нью-Йорку, де вона на той час працювала.
Два роки по тому на міжнародній конференції мак був офіційно визнаний Американським легіоном. Одна з учасниць цієї ж конференції запропонувала організувати продаж маків, щоб зібрати гроші на підтримку сиріт та жінок, чиї чоловіки загинули на війні.
З того часу, мак став міжнародним символом вшанування загиблих солдат, особливо у країнах Співдружності націй.

Немає коментарів:

Дописати коментар